AllTrails-abonnemang förnyas automatiskt varje år med samma kreditkort som användes för det ursprungliga köpet.
Du kan uppdatera kreditkortet vi har registrerat för dig genom att följa de här stegen:
AllTrails-abonnemang som har köpts på en stationär eller bärbar dator:
- Använd en stationär eller bärbar dator, logga in på ditt AllTrails-konto
- Håll muspekaren över din profilbild uppe till höger, klicka sedan på Inställningar
- Klicka på Konto till vänster under Inställningar
- Skrolla ner till området Betalningsmetod och klicka sedan på knappen Uppdatera betalningsmetoden
- Ange dina nya betalningsuppgifter och klicka på knappen Uppdatera för att spara dem
Obs: Om ditt abonnemang går via AllTrails.com, men du ser inte något avsnitt för ”Betalningsmetod” i dina kontoinställningar, kan det betyda att du är inloggad på fel konto. Du kan bekräfta om du är inloggad på ditt Plus- eller Peak-konto genom att hålla muspekaren över din profilbild, klicka på Visa profil och kontrollera om det finns ett Plus- eller Peak-märke ovanför ditt namn till vänster. Om du inte ser något märke betyder det att du är inloggad på ett gratiskonto och att ditt abonnemang är länkat till ett annat AllTrails-konto.
AllTrails-prenumerationer som har köpts genom iPhone-appen:
Betalningsuppgifterna för köp som görs på iPhone hanteras genom ditt Apple-ID. Om du vill ändra eller ta bort betalningsuppgifterna för ditt Apple-ID kan du klicka här.
AllTrails-prenumerationer som har köpts genom Android-appen:
Betalningsuppgifterna för köp som görs på en Android-enhet hanteras genom ditt Google Play-konto i Google Play-butiken. Om du vill ändra betalningsmetoden för en prenumeration kan du klicka här.